mandag den 24. januar 2022

Stort pressebedrag om Putins krig mod Ukraine Nordjyske medier 24.01.2022


 


For mig at se foregår der et stort pressebedrag om Putins krig mod Ukraine.
Lippert gjorde det rigtig godt med den ukrainske ambassadør, men hver gang ambassadøren sagde, som sandt er, at der har været russiske tropper i Donbas siden 2014, gled Lippert af.
Det samme gør hovedparten af de danske medier.

Dog der er måske ved at ske noget.

Men Ukraine og Rusland har været i væbnet konflikt siden 2014, hvor Rusland besatte dele af i Østukraine og halvøen Krim.

Derfor er ukrainerne vant til konflikten ifølge den danske ambassadør. Og det er formentlig medvirkende til, at de tager situationen så roligt, mener han.” ritzau, Nordjyske.dk 19. januar 2022
Tak for det, Nordjyske!
Den 10.november blev der af Kirovsky Distriks retten i Rostov-on-Don, offentliggjort en dom til en navngivet kontorist, som havde ansvaret for forsyninger til Den russiske føderations militærformationer udstationeret i Donetsk og Luhansk folkerepublikkernes territorium.
Det lyder som kedelig russisk juristsprog, men er for mig en rygende pistol, som beviser de russiske støvler på Østukrainsk jord. Som bekendt ligger Donetsk og Luhansk i Donbas i Østukraine.

Retten idømte kontoristen fem et halvt års fængsel for hans andel i overførelsen af 990.000 russiske rubler (13.440
USD) som bestikkelse til en højtstående embedsmand i Ruslands sydlige militærdistrikt.
Rettens dom beskriver tydeligt, at kontoristen var ansvarlig for foreløbige forsyninger til "Den Russiske Føderations militærformationer udsendt til Donetsk Folkerepublikkens og Luhansk Folkerepublikkens territorium" i 2018 og 2019. Militærofficeren krævede angiveligt månedlig bestikkelse for at sikre ubegrænsede fødevareforsyninger til almindelige russiske militærenheder i Donbas. Ifølge teksten udfører de russiske militærformationer "tjenesterejser i det besatte ukrainske territorium." Desuden nævner protokollen endda detaljer om Ruslands fødevareforsyningsopera-tioner i Donbas.

Ifølge teksten bliver forsyningskonvojkøretøjer frataget deres russiske nummerplader og dokumenter og kører videre til deres destinationspunkter, bevogtet af "værtspartiet". Alle indkommende konvojer kontrolleres af en major fra det russiske militær. Hver tur inde i det besatte Donbas er farlig og kompliceret, og hver tur koster mellem 65.000-80.000 rubler ($880-1.080) til den dømte kontorists forsyningsselskab. Virksomheden skulle ifølge dommen levere næsten 1.300 tons mad til de russiske tropper i Donbas to gange om måneden. Efter skøn fra Radio Liberty/Radio Free Europe kan dette beløb være nok til at brødføde næsten 26.000 soldater.
Ifølge Radio Free Europa kaldte Kreml-talsmanden Peskov den 16. december dommens henvisning til russisk militær i det besatte Ukraine for en fejl begået af domstolens medarbejdere.
Peskov nægtede endnu engang tilstedeværelsen af russiske tropper i Donbas, senere på dagen blev det også slettet på Rostov-domstolens hjemmeside. (Kyivindependent 17. december 2021)

Men det ligner en tilståelsessag, som kan bruges som et bevis for de russiske støvler på Ukrainsk jord. Udover dem der er på det besatte Krim.

På samme måde som Buk-missilet der nedskød MH17 er et ’rygende missil’.
Både gravergruppen Bellingcat og den hollandske JIT-undersøgelse mener at have beviser for, at det var et
Bukmissil fra 53. Anti-Aircraft Missile Brigade i den Russiske Federation, der blev transporteret ind i det russisk besatte Ukraine den 17. juli 2014 og nedskød MH17. Bagefter blev affyringsenheden transporteret tilbage til Rusland.

298 civile blev dræbt på vej til Malaysia.
I kan også selv følge med i retsagen omkring nedskydningen af MH17
https://www.courtmh17.com/en/court-days-2021.html

Bellingcat har også en rapport fra december 2016
”Putin's Undeclared War: Summer 2014 - Russian Artillery Strikes against Ukraine”


Artillerienheder fra de russiske væbnede styrker affyrede mindst 149 gange fra forskellige positioner angreb mod Ukraine i sommeren 2014. Yderligere 130 steder blev vurderet til at have været brugt som artilleriposition. 408 artillerimålsteder inde i Ukraine inden for rækkevidde af russiske artillerisystemer har en bane, der krydser den ukrainsk-russiske grænse, 127 af dem er inden for 3 km fra den russiske grænse. I alt, som det fremgår af antallet af nedslagskratere, blev tusindvis af artilleriprojektiler affyret af det russiske militær mod mål inde i Ukraine i sommeren 2014. På grund af den nuværende mangel på offentligt tilgængelige satellitbilleder og de stive klassificeringskriterier, der anvendes her, repræsenterer disse tal lavere grænseværdier for det sande antal artilleriangreb, dvs. der var sandsynligvis betydeligt mere end 149 angreb som allerede indikeret af de 130 yderligere sandsynlige artilleristillinger. Desuden kan det oplyses: Artilleriangreb af de russiske væbnede styrker fra russisk territorium startede i begyndelsen af ​juli 2014 og steg i frekvens og omfang ind i august og september 2014. Grænseoverskridende artilleriangreb kan findes i hele grænseområdet af konfliktzonen i Donetsk- og Luhansk-regionerne.

Gradangrebet på Mariupol 24. januar 2015, var også et regulært russisk terrorangreb som dræbte mindst 30 og sårede 128.
Angrebet kom 11 dage efter det russiske angreb på en bus ved Volnovakha hvor 13 civile blev dræbt. Et raketangreb rettet mod et ukrainsk regeringscheckpoint, og det kom fra russisk område.

Jeg har under mine besøg i Ukraine haft samtaler med Viktor Kovalenko, som er journalist og reserveofficer og var med i kampene ved Debaltseve. Han fortæller, at det var regulære russiske enheder, de kæmpede imod.
Det var ved disse kampe at bokseren fra Birkerød den tjetjenske Brigadegeneral Isa Munajev faldt, han deltog i den tjetjenske Brigade, der kæmper på ukrainsk side.
I Facebooktråden efter TV2’s opslag om Lippert er der en masse kommentarer fra danske Putin-forståere, (underligt at de støtter kleptokratiet!). De holder fast ved narrativet, at Ukraine styres af en fascist eller nynazist regering som kom til magten ved et kup i 2014.
Jeg må her til slut gøre opmærksom på, at den ukrainske præsident er jøde. Jeg har deltaget i et arrangement i Kyjiv mod racisme ledet af en etnisk russisk/jødisk klezmer-musiker der er bøsse , og
Bessarabska pladsen var fyldt med mennesker.
To af de ukraineske helte som er faldet for russiske kugler, er som nævnt Isa Munajev og Amina Okueva, begge er muslimer.
Og i det ukrainske parlament Radaen har de stort set ingen fra det yderste højre. Modsat os, og vi har en regering, hvis fremmedpolitik får ros fra Orban, Le Pen, Zemmour og AfD.


Ingen kommentarer: