fredag den 7. maj 2021

Svar til Politiken Global kommentar Flemming Ytzen som vil dele Ukraine

 #Ukraine #Politiken

Mandag den 3. maj bragte Politiken en Global Kommentar af Flemming Ytzen "Velkommen til Ukraines evighedskrig. Hvem har modet til at foreslå en permanent løsning: landets deling?"
Jeg skrev et svar et indlæg til Politiken deres svar kom i dag "På grund af den store tilgang af stof til debatsiderne har vi valgt at prioritere andre indlæg frem for dit, hvorfor vi må sige nej tak til din tekst i denne omgang."
Her er mit indlæg som Politiken ikke ville bringe.
Ukrainerne kæmper også for mig.
En kommentar til Flemming Ytzen ”Velkommen til Ukraines evighedskrig”
Politikens Globale kommentator gør sig den 03. maj til talsmand for en reel deling af Ukraine; så Putin får Østukraine.
Der er flere ting galt med både hans analyse og hans ”Anschlussløsning.”
For det første stemte Ukraine i 1991 om selvstændighed. Stemmeprocenten i Østukraine var 83%-86% for selvstændighed.
For det andet garenterede Rusland, England og USA de ukrainske grænsers ukrænkelighed ved Budapest-Memorandom i 1994 (05.12.1994). Det var aftalen for at Ukraine skulle skrotte sine A-våben. Jeg er sikker på at Putin aldrig ville have invaderet Krim eller organiseret det russiske oprør i Østukraine, hvis Ukraine stadig havde haft atomvåben.
Et ubesvaret spørgsmål, hvad vil Flemming Ytzen gøre med de ukrainere i Østukraine, der ikke ikke vil være en del af Rusland. Og hvad mener Flemming Ytzen om at de russiske myndigheder i øjeblikket fratager ukrainske statsborgere deres legitime jord på Krim.
Til slut.
Flemming Ytzen er vel orienteret om, at Putin siger, at hans mål er at genetablere Ruslands kontrol over tidligere sovjetiske områder. Det indbefatter de baltiske lande. Skal vi også bøje nakken og lade Putin tage, hvad han vil have.
Jeg har personligt set en russisk sprogdemonstration i Riga. ”Language-Genocide stod der på skiltene som børnene bar igennem Rigas gader. Det fordi letterne kræver, at det russiske mindretal også skal lære lettisk i skolen. Blandt dette russiske mindretal, vil der være en del, som ikke vil tøve med at bede Putin om hjælp. (Riga december 2019).
Bjarne Kim Pedersen Forfatter og Menneskerettighedsaktivist har bl.a. skrevet bøgerne Aktindsigt (Dansk/russisk) og Min Maidan Affære (Dansk/engelsk/ukrainsk).





Ingen kommentarer: