fredag den 20. marts 2020

Verdens PoesiDag





Bæredygtige Digte – Fynske forfattere
Illustreret af Ole Fick
100 sider. Pris: 150, - kr ISBN: 978-87-93272-81-1
Udkommer 21. marts

Lørdag den 21 marts klokken 15.00-17.00 fejres Poesiens dag i Storms pakhus i Odense med oplæsning af Bæredygtige Digte
Lena Krogh Bertram, Poul G. X, John Mason, Pernille Nederland, Kirsten Hyllested,
Sven-Erik Svehag, Holger Klintholm, Astrid Bjerregaard, Bjarne Kim Pedersen, Per Nielsen
Storms Pakhus Lerchesgade 4, 5000 Odense.
For alle
Gratis u. tilmelding   UDSAT PÅ UBESTEMT TID
Det er Fynske Forfattere, en undergruppe under Dansk Forfatterforening, som sammen med Odense Bibliotekerne og Storms Pakhus står for dagen.

Om Poesiens Dag
I 1999 indstiftede UNESCO World Poetry Day – Verdens Poesidag. Datoen er den 21. marts. Formålet med dagen er at udbrede kendskabet til lokale og internationale digtere samt sætte fokus på poesien som genre. Poesiens dag blev afholdt for første gang i 1999, og hvert år siden da, er dagen blevet markeret på verdensplan af mange forskellige organisationer og institutioner.

Gennem de senere år har Fynske Forfattere sammen med Odense Bibliotekerne markeret Poesiens dag på forskellig vis. I år udgiver de fynske forfattere en antologi, hvor 31 lokale digtere har skrevet digte med en bæredygtig vinkel. Forordet er klippet fra Greta Thunbergs tale ved det økonomiske forum i Davos. Bogen er illustreret af Ole Fick.

Digtene gør måske ikke den store forskel, - ord gør det ikke, ifølge Thunberg. Men ord kan måske sætte tanker i gang. Vores indbydelse til de fynske digtere, har i hvert fald sat tanker i gang hos 31 digtere. Vi er ikke klimaaktivister, men vi bor alle på denne klode hvor vejret hele tiden sætter rekorder, siger de tre fynske digtere fa redaktionsgruppen: Bjarne Kim Pedersen, Cindy Lynn Brown og Per Nielsen.

Det er femte gang, at forfatterne udgiver en fynsk digtantologi. På selve dagen vil der være oplæsning fra bogen. Det sker bl.a. med musikalske nedslag af Palle Krabbe. Og så vil der selvfølgelig være mulighed for at gå på opdagelse i alle de mange madboder i Storms Pakhus.

Støtte
Bogen er også støttet af Galleri Rasmus.





Ingen kommentarer: