mandag den 5. oktober 2015

Fyens Stiftstidende 01.10.15 Kronik Flytningene fra Øst

FLYGTNINGENE FRA ØST

Flygtningestrømme rundt i Europa.
En sær blanding af syriske krigssflygtninge og migranter fra Afrika og Asien sejler i synkefærdige skuder over Middelhavet. Eller gummibåde fra Tyrkiet til de græske øer. Alle har betalt store summer til menneskesmuglere, som for hård valuta udnytter mennesker i nød/ hjælper dem til en bedre fremtid. Det danske modsvar er Asylannoncer i Libanesiske aviser.
Ren symbolpolitik for at fordre dansk folkeparti. Tænk lige over, at vi er et af de lande i Europa med den stærkeste højrefløj.
Et andet sted i Europa er 2,5 millioner mennesker på flugt efter russisk aggression mod Ukraine.
Det er flere end under krigene på Balkan.
Underligt så stille vi er omkring denne flygtningestrøm.
Ganske vist er der frivillige som samler tøj, legetøj og andet nødvendigt til de ukrainske flygtninge.
Jeg var selv i maj på besøg på et flygtningecenter i Kyiv.
Her taler man ikke om en minimumsydelse, som svarer til SU. Her er flygtninge afhængige af frivillige bidrag og indtægt fra det arbejde de kan få. Alligevel blev vi beværtet med ukrainsk gæstfrihed, da vi deltog i en børnefødselsdag.
I forbindelse med de Ukrainske flygtninge, er vi er nødt til at nævne navnet Vladimir Putin, uden hans aggression havde der ikke været flygtninge i Ukraine.
Uden hans medvirken havde flygtningestrømmene fra Syrien nok ikke været så store. Han har under hele konflikten så at sige holdt røven oppe på Assad, og lige nu ser det ud til at regulære russiske tropper også kæmper i Syrien. Tidligere har samme Putin blokeret for en svag amerikansk præsidents ønske om at forsøge at stoppe krigen.
Her som i Ukraine holder Putin fast i løgnen om, at der ikke er russiske tropper tilstede. Han har dog indrømmet at 'de små grønne mænd' som deltog i invasionen af Krim, var russiske specialstyrker.

Vi må i Europa stå fast på europæiske værdier, det er disse værdier der skal sikre en værdig behandling af tilstrømmende flygtninge fra Syrien. Her må EU komme frem til en fælles humanitær løsning, hvor Danmark også skal deltage. Migranterne fra Afrika må hjælpes med massiv investering i Afrika, og ikke mindst at vi begynder at købe afrikanske varer, det er det, som vil give en meningsfyldt fremtid for afrikanerne. Vi kan ikke hjælpe dem alle til en ny fremtid i Europa. Nogle har talt om en Europæisk Marshall-hjælp til Afrika.

Tilbage til Ukraine: Fra november 2013 til februar 2014 samledes mange hundrede tusinder på Maidan-pladsen for at kæmpe for en værdig fremtid for Ukraine. En fremtid hvor Ukraine selv bestemte over deres land, hvor præsidenten ikke kun tænkte på at berige sig selv. Han var Putins marionetdukke, og det var vel Putin som befalede Yanukovych at nedkæmpe Maidanoprøret. Der blev i hvert fald givet ordre til at skyde mod demonstranterne, over 100 blev dræbt i de forfærdelige februardage, alle der var med er stadig dybt berørt af begivenhederne.
Men samtidig blev skabt en ny ukrainsk selvbevidsthed. ”Vi vil en europæisk fremtid. I har nogle værdier som vi gerne vil bygge på.”
Fascistisk kup – råbte Putin og brugte milliarder på misinformation og militært indgreb.
Først tog han Krim, og resten af Europa så til, så satte han ind mod Østukraine samtidig med at han overbeviste en broget flok af gamle kommunister og den nye højre-sektor om at Ukraine var en mislykket statsdannelse som burde deles op, enten mellem andre lande eller som en føderation, hvor Putin selv kunne have kontrollen. En hel del nyttige idioter i vesten råber stadig op om fascismen i Ukraine selv om højrepartierne her har fået færre stemmer end højrepartier i alle de andre Europæiske lande.

Hvis Putin får held med at skabe sit Storrusland og vinder krigen mod Ukraine så vil størstedelen af de 2,5 millioner flygtninge plus mange flere sætte sig i bevægelse mod os i EU.
Og hvad med de Baltiske lande? Hvor mange vil igen komme i både over Østersøen, hvis Putin 'vil komme med broderlig hjælp' til de russiske mindretal?

Jo Støjberg, du må hellere få oversat dine annoncer til ukrainsk, russisk, rumænsk, finsk, polsk, estisk, lettisk, litauisk eller dyk ned i din barnelærdom og find næstekærligheden.

Forfatter og fortæller Bjarne Kim Pedersen

Ingen kommentarer: