torsdag den 28. januar 2010

Bøllevinger anmeldelse MetrOrd

poul g_x har anmeldt Bøllevinger i MetrOrd:

"da jens tjente sine vinger.

¤%&%/&%!!! nuvel, fatter jeg ikke at saette billede her, saa noejes jeg med at linke til billede og info om bogen.

bjarne kim pedersen, som skriver nogle af landets bedste og mest ansvarsbevidste ikke-klistrede boeger for boern og unge, har sit eget forlag. og paa det lile forlag, ravnerock kaldet, udkommer hans - og andres, bl.a. claus høxbroes - vaerker i en stille, god stroem.

jens fylder snart seksten, og til det formaal har han faaet en knallert som han og hans far gaar og arbejder paa i garagen. den bliver flot. rigtig flot, og jens kan daarligt vente med at koere paa dyret. det goer han saa ogsaa, fristelsen bliver for stor, med en lille ulykke tilfoelge. samtidig sker der en langt stoerre og meget mere alvorligt uheld, for fire unge som har koert for hurtigt rundt i et sving, og lander paa en mark med benbrud, kraniebrud og chock som resultat. det skal vise sig hvad der rent faktisk skete ved det uheld, og hvem de var - de ildestedte.

undervejs i historien faar vi allehaande oplysninger og gisninger om uheldets forloeb, som oftest rygteer spredt via sms’er. nogle er maaske doede. nogle er maaske ikke doede.

vi ved med sikkerhed at de unge mennesker er koert for staerkt. og derfra fortaelles de impliceredes historier.

usminket.

ligefremt.

nuanceret!

bjarne kim pedersen beretter om de unges liv og familie med lige dele noegternt syn og indlevelsesevne.

bogen er relevant for maalgruppen, lige netop dem som kommer fra usikre hjem, og som lever i en overhalingsbane, man er alt for ung at befinde sig i, med hvad der foelger af forsoeg med hash og oel, knallerter og biler. og den er god laesning for alle andre ogsaa.

ung kaerlighed; halballer; usikre liv; foelelsen af skam; druk og braekspande; foraeldre der traeder til og dem der ikke er i stand til at goere det. - bøllevinger er den bedste bog bjarne kim pedersen endnu er lykkedes med. den er spaeende, skidegod, og favner sine unge smukt. ingen lades i stikken i beretningens meget flot afbalancerede neutralt betonede omsorg, men alle maa jo selv finde ud af det i virkeligheden, give or take a hand or two… praecis!

super!"

Ingen kommentarer: