onsdag den 15. november 2017

Fyens Stiftstidende 02.11.2017 Nordfyns Kommunes kulturpris Elle-prisen går til Bjarne Kim PedersenNordfyns Kommunes kulturpris Elle-prisen går til Bjarne Kim Pedersen

Forfatter og daglig leder af Forlaget Ravnerock får Elle-prisen 2017
Bjarne Kim Pedersen forfatter - blogdigter - fortæller og daglig leder af Forlaget Ravnerock fik overrakt prisen af udvalgsformand Kurt Christensen i byparken i Otterup.
Omgivet af gæster og børn fra klubben på Aktivitetshuset hvor prismodtageren tidligere har været leder. I pristalen fortalte Kurt Christensen om de kulturaktiviteter Bjarne deltager i og har sat igang. Og om hvordan Bjarne ofte giver svage grupper en stemme som rækker langt ud over Nordfyns kommunegrænser.
I takketalen læste Bjarne både et langt digt om HC. Andersen på Enebærodde, og han kunne tilføje at han netop havde været ude på Odden for at se hvordan det så ud efter søndagens storm og oversvømmelse.
Efterskriftet fra hans bog Min Maidan Affære om at ankomme til Kijev uden bagage.
Et par små twitdigte blev det også til, aktuelt indspark med politisk bid, som inden for det seneste døgn havde været delt til ca. 34000 på twitter. Det ene om den Ukrainske filminstruktør Oleg Sentsov som sidder fængslet i Rusland, dømt til 20 år for at protestere mod Putins annektering af Krim.
SKUEPROCES VERSION 2015
Sentsov tyve år
dit navn føjet til rækken
af Gulag fanger

Og som udvalgsformanden sagde efter takketalen, imponerende som Bjarne Kim Pedersen med sine ord kan tryllebinde publikum. Selv børnene sad stille og hørte efter.

Ingen kommentarer: