onsdag den 24. oktober 2012

Iran-besøg Mail Til Dan Jørgensen

Kære Dan Jørgensen

Det er overraskende at se en dansk socialdemokrats navn på en officiel besøgsliste til Iran.
De iranere jeg kender udtrykker forbavselse over at en dansk demokrat vil være med til at legitimere det iranske terrorregime.
Den 15. oktober har EU-medlemsstaterne indført nye sanktioner mod Iran.


Du er vel også vidende om at Irans styre:

Forfølger et militært atomprogram,
Støtter terrorister over hele verden,
Griber ind i de indre anliggender i sine naboer,
Underminerer  aktiviteter for fredsbevægelsen i regionen,
Krænker frihed og menneskerettigheder hos iranere,
Ser stort på iranernes ret til at bestemme egen demokratisk fremtid.

Europa-Parlamentet bør vide, at det teokratiske regime i Teheran ikke vil ændre sin strategi. Det vil hverken ændre sin støtte til terrorisme, eller dens interne politik med overtrædelse af menneskerettighederne. Præstestyrets regering vil fortsætte sine bestræbelser på at udvikle atomvåben og håndtere dem uansvarligt. Den vil fortsat yde politisk, finansiel og logistisk støtte til sine terrorgrupper over hele kloden, som Hizbollah i Libanon, i Mellemøsten, og i de palæstinensiske områder. Det Iranske regime hjælper også den syriske regering i dens overgreb mod prodemokratiske protester. Besøget af EP delegerede til Iran ville kunne give og udbrede legitimitet for regimets forbrydelser, terrorhandlinger, og  krænkelse af menneskerettighederne.

Fremtiden for Iran vil blive afgjort af de folk, især den yngre generation, der ønsker at erstatte det teokratiske regime med et sekulært demokratisk. Europa-Parlamentet bør vide, at der i meget nær fremtid vil kunne komme et demokratisk magtskifte.

Dan Jørgensen det siges, at I  planlægger at drøfte forskellige spørgsmål med de iranske ledere, herunder menneskerettigheder, nukleare forhandlinger, og narkotikahandel. Det er blevet konsekvent bevist, at den islamiske regering i Iran er ansvarlig for den værste menneskerettighedssituation i verden per indbygger, og der er ingen andre "lande", som kan konkurrere med det iranske regime på dette grundlag. Den islamiske regering i Iran drives og udføres med terror, vold og frygt blandt dets befolkning. Regimet har befæstet sit greb om magten ved at ty til vilkårlig anholdelse, tilbageholdelse, voldtægt, tortur og henrettelser uden rettergang.

Dan Jørgensen, kan de være sandt at du som demokrat, vil sidde som mødepartner med:
Sadegh Larijani, iransk Chief Justice, der blev sanktioneret af EU i marts for sin rolle i menneskerettighedskrænkelser.
Ali Akbar Hashemi Rafsanjani, tidligere præsident for Iran. En argentinsk dommer har udstedt en arrestordre for Rafsanjani, i 2006, for sin rolle i 1994-bombningen af ​​AMIA jødiske samfunds center i Buenos Aires, der dræbte 85 mennesker. Han er den, der sagde: ". Brugen af ​​bare én atombombe inde i Israel vil ødelægge alt, men det ville kun skade den islamiske verden" Han tilføjede: "Det er ikke irrationelt at overveje en sådan situation."
Kazem Jalali, formand for venskabsgruppe mellem Majlis og Europa-Parlamentet, siges at "prale" på hans hjemmeside af hans medlemskab af Bassidj paramilitær styrke og IRGC, som står på EU og USA terrorliste. I en nylig tale,  roste han  Hizbollahs sejr over "zionistiske regime" i 33-dage krig i Libanon, hævdede, at det at være en af ​​Irans "største resultater".
Alaeddin Boroujerdi, formanden for Udvalget for udenrigspolitik og national sikkerhed af den islamiske rådgivende forsamling Iran. I oktober 2011 blev han arresteret for underslæb og bank svig, og anklager om korruption, blev han løsladt efter 24 timer ved mægling fra Ali Larijani. Imidlertid har han været presset til at træde tilbage på grund af kontroverser, men har været bekræftet i sin stilling for det 9. Majlis. I november 2011 spurgte han udenrigsministerium "at udvise den britiske ambassadør fra landet" som gengældelse for nyligt pålagte sanktioner.

Dan Jørgensen i mit samarbejde med den grønne oppositionsbevægelse har jeg skrevet blandt andet de her små twit-digte der i engelsk og tysk udgave er blevet retwittet adskillige gange. Jeg har også for dansk PEN oversat
Bussen af Saneh Jaleh en iransk teaterstuderende som blev dræbt 14 feb 2011.Skær rebet I

skær rebet om den
dømtes hals, og bind ham der
dømte, med rebet


Skær rebet II

stil dommerne for
retten, døm dem retfærdigt
for dødsdommene


Skær rebet III

livet er helligt
ingen må stjæle retten
til at ånde frit

med venlig hilsen
Bjarne Kim Pedersen


Forfatter - Fortæller - Blogdigter
Bjarne Kim Pedersen
Egensevej 42
5450 Otterup
Tlf. 64824939/ 41424939
www.bjarnekimpedersen.blogspot.com
http://www.facebook.com/group.php?v=info&ref=mf&gid=2287164585558
http://straffespark-dk.blogspot.dk/

Mail.
post@ravnerockforlaget.dk

Ingen kommentarer: