lørdag den 22. september 2012

TAMILA TANKAEVA

Tamila Tankaeva

Uønsket svensk, det
nordiske broderskab, har
blod på hænderne

 

Tjetjensk familj hotas av utvisning

Publicerat: fredag 10 augusti kl 07:41 , Nyheter P4 Västernorrland 2 kommentarer
Tamila Tankaeva, hennes 15-åriga dotter Madina som lider av Downssyndrom och hennes vuxne son Askhab från Tjetjenien har försökt att få asyl i Sverige sedan slutet av 2007. Både Amnesty och Human Rights Watch anser att familjen inte får skickas tillbaka. Eftersom det skulle innebära en risk för deras säkerhet.
I flera år levde familjen Tankaeva, i skräck för att gripas av rysk militär och polis på grund av makens politiska engagemang. För sex år sedan fördes han bort av maskerade män och påträffas död i en skog fyra år senare.
Samtidigt som Tamilas man bortfördes gav sig dom maskerade männen på henne. Hon blir misshandlad, knivhuggen och skjuten och inlagd på sjukhus i 63 dagar. Men det här var inte första gången hon skadats av myndigheterna. Ett halvår tidigare torterades hon när hon vägrade att tala om var hennes son befann sig.
Trots att Tamila gjorde allt vad hon kunde för att skydda sin son blev det även hans tur. I augusti 2004 bröt sig maskerade beväpnade män in i familjens bostad . Han fördes bort och misshandlades, och torterades svårt. Under två veckor fick han utstå Elchocker, att nästan kvävas av en plastpåse och att bli slagen med gevärskolvar mot käken och att bli upphängd i i armarna . Tamila fick betala 70000 kronor för rädda honom ur fångenskapen
Sonen lever undangömd hos släktingar tills familjen lyckas fly till Sverige.
Skräcken för myndigheter som Tamila kände i Tjetjenien har kommit tillbaka efter att svenska polisen gått sig in i hennes lägenhet i Sundsvall i februari i år. Tamila mår just nu väldigt dåligt psykisk och har till och med tvingats söka psykologihjälp.

Ingen kommentarer: