mandag den 20. august 2012

Uden for festen - Æseløre

"Uden for festen, af Bjarne Kim Pedersen

En drengehistorie
Niende klasse slutter snart og hvad så? Gymnasium, handelsskole eller noget helt tredje? Jens skal træffe et valg. Det er svært. Han vil hellere tænke på lækre Line med de store bryster. Måske kan han score hende til festen? Men der sker en masse andre ting den aften. Lidt ballade og sådan. Jonas må overnatte i detentionen.
I sommerferien får Jens job som opvasker på campingpladsen. Det er ok. Line er der også. Sammenholdet på pladsen er godt. Selvom de ikke må drikke sig fulde på pladsen, drikker de alligevel for mange øl. Så hellere sove i telt hjemme i haven. Med Line.
Det er en ok sommer. Men så kører Kenneth uden kørekort…
I Uden for festen følger vi igen Jens og vennerne, som vi mødte i Bøllevinger. Han er blevet ældre og mere ansvarlig. Jobbet bliver passet, og han tager ansvar. Det er ikke ham, der starter balleden. I Uden for festen virker han mere som en iagttager af de andres fjollerier. Det klæder historien, for det betyder Jens har været gennem en udvikling. Heldigvis er Jens ikke blevet en ren “duksedreng”.
Bjarne Kim Pedersens mange år som leder af Aktivitetshuset i Otterup gør, at han kender disse unge som sin egen bukselomme. Drenge der står uden for. Ikke gider noget - men alligevel rummer meget. Uden for festen er et hverdagsdrama, som mange vil nikke genkendende til. Og måske især drenge - også dem der normalt ikke læser - vil synes godt om Uden for festen. Bogen er let at læse med meget dialog, som flyder i et hurtig tempo, har korte kapitler og en handling, der fanger.
Uden for festen, skrevet af Bjarne Kim Pedersen. Forlaget Ravnerock, 2012. 120 sider."
Rikke Dyrhave Nissen

tak for anmeldelsen Rikke

Ingen kommentarer: