mandag den 28. maj 2012

Uden for festen Lektør


Lektørudtalelse (12/21) 2 932 085 3 (BS)
Pedersen, Bjarne Kim: Uden for festen / forfatter: Bjarne Kim Pedersen. -
Ravnerock. - 119 sider

Anvendelse/målgruppe/niveau
Uden for festen er baseret på univers og persongalleri i bogen Bøllevinger, 20090, men kan sagtens læses uafhængigt af den anden bog. Den henvender sig til læsesvage unge, fra 12 år, som gerne vil læse en letlæst bog med et ungdommeligt indhold. Bogen vil nok især blive fritidslæst, men kan også sagtens anvendes ved undervisning af læsesvage elever i faget dansk.
Beskrivelse
Vi følger hovedpersonen Jens på 16 år, som gør sig sine første erfaringer med kærlighed, sprut, fester og hurtige biler på godt og ondt. ”Shit happens, men man styrer sin vilje”, som bogen siger. Men det kan være svært, når man kun er 16-17 år. Historien er fortalt i nogle korte og overskuelige kapitler med korte afsnit. Sproget er talesprog, og historien fortælles overvejende via replikker. Lidt ligesom at ”læse en film”. Det er en bog med et identificerbart persongalleri og et univers, som mange læsesvage drenge og piger kan nikke genkendende til.
Sammenligning
Der udgives alt for lidt letlæste ungdomsbøger for de helt læsesvage unge læsere. Men ungdomsbøgerne i Cafe-serien er af samme sværhedsgrad som denne og vil o0gså fange målgruppens interesse.
Samlet konklusion
Letlæst og identificerbar ungdomsbog for læsesvage unge, især drenge.
Henrik Munch JørgensenIngen kommentarer: