onsdag den 7. december 2011

7 årig Udvises

Onsdag d. 7. dec. 2011 kl. 20:06 af Anne Schøning Christensen, ansc@tv2.dk
På lørdag den 10. december skal den syvårige Phatteera rejse fra Danmark hjem til Thailand. En rejse, der skal foregå enten frivilligt eller ved tvang.

Den syvårige pige har nemlig fået afslag på opholdstilladelse, selv om hendes mor og søster har boet i Danmark siden 2007.

"Mor er her, og hendes søster er her. Hvorfor kan hun ikke være her sammen med dem," siger Phatteeras mor, Wilawan Saengkham Nielsen, til TV 2 Nyhederne.

Kan ikke integreres
Moren taler dansk, har fast arbejde og er gift med en dansk mand. Phatteera kom til Danmark i marts i år og har gået i skole her siden. Ifølge hendes advokat så klarer hun sig godt og har danske venner.

Alligevel mener Udlændingservice ikke, at den syvårige pige kan integreres.

Udlændingeservice begrunder afslaget på familiesammenføring med, at hun ikke har tilknytning nok til Danmark, blandt andet fordi hun nåede at starte i thailandsk skole inden hun kom her til.

Baseret på teori og politik
Ifølge pigens advokat, Åge Kramp, er afgørelsen baseret på nogle teoretiske og politisk bestemte præmisser.

"Når man foretager de her vurderinger har man på intet tidspunkt, hverken i den her eller i andre sager, inddraget barnet selv eller talt med forældrene, talt med skolen eller fritidshjem," siger Åge Kramp.

FOR POKKER HAR VI IKKE FÅET EN NY REGERING. ELLER ER THORNING ENIG MED PIA KJÆRSGAARD. ELLER ER DET UDLÆNDINGESERVICE DER AGERER SOM EN STAT I STATEN.

Ingen kommentarer: