torsdag den 10. november 2011

Guerilladigte og Filadelfia

GUERILLADIGTE klip fra DR.
Poesi blandt kummefrysere og brugt børnetøj
10. nov. 2011 10.30 Kultur Opdat.: 10. nov. 2011 10.49

Under mos finder vi orangekantareller/Her, siger du stolt/Ja, siger jeg
/Vi trækker hekseringene på en tråd med vores skridt/Æbler falder/Og løv

De linjer af Josefine Klougart kan man finde i et hvilket som helst eksemplar af Den Blå Avis i dag.

Sammen med omkring 150 andre - både kendte navne indenfor litteraturens verden, og helt nye digterspirer - har Klougart bidraget til projektet "Guerilladigte".

Malene Ravn, der står bag projektet, fortæller, at det er hjerteblod og et ønske om at udbrede digt-genren til så mange mennesker, som muligt, der driver de medvirkende.

- Tanken med projektet er, at udbrede digte til mennesker, som måske ikke plejer at læse digte. At dem, der slår op i Den Blå Avis for at finde en kummefryser, finder et digt i stedet. Det er mit håb, at de med dét møde vil få en god oplevelse, de ikke havde regnet med, siger Malene Ravn til DR Kultur.

"En uventet poetisk oplevelse"
Navnet "Guerilladigte" er ifølge Malene Ravn udtryk for, at digtene ikke har været igennem forlag og redaktører, men bliver udbredt som et undergrunds - et guerilla - angreb.

- Det er ikke en aggressiv Guerillahær, vi er en meget kærlig hær, som gerne vil give folk en god oplevelse, fortæller Malene Ravn.

"Guerilladigte" er altså et kærligt forsøg på at give folk en god, poetisk oplevelse - imens de laver noget upoetisk, som at lede efter brugte hvidvarer i Den Blå Avis.

- Succes er opnået, hvis der bare er et par stykker, der får en uventet poetisk og dejlig oplevelse. Så de måske kunne finde på at købe en digtsamling eller gå til en digtoplæsning, som de ellers ikke plejer at gøre, afslutter Malene Ravn.

Mine bidrag er Filadelfiadigtet Ind mod en mur delt i 5 se andet på min blog og

HUMANISME//

at være asyl/
og give plads til, eller/
ikke at være

Ingen kommentarer: