onsdag den 18. marts 2009

Verdens PoesiDag

LØRDAG DEN 21.03
BANEGÅRDCENTRET 10 - 12
CAFÉ DRUEN & BØNNEN 15 - 17


Verdens PoesiDag 2009

I 1999 indstiftede UNESCO World Poetry Day, dagen er den 21. marts. Her i Danmark foretrækker vi at kalde det Verdens PoesiDag.

Fynske Forfattere, som er et netværk af forfattere fra Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere har sammen med Odense Centralbibliotek indbudt en række forfattere til at læse op under temaet 'Kulturmødet'.
Det er fjerde år at Fynske forfattere markerer PoesiDagen med et arrangement.
Temaet 'Kulturmødet' med en parentes 'på rejse' passer godt til netop Odense Banegårdcenter. Dels er her kultur, dels er stedet udgangspunkt for manges rejser rundt i landet og måske videre ud i verden.

Hver digter vil være at finde i en flyer med et digt på dansk og oversat. Eller forfatterens eget sprog og oversat til dansk.
Der er oversættelse til og fra kinesisk, fransk, engelsk, svensk og tysk.
Fra kl. 10 til 12 vil forfatterne med fynske rødder læse op. Der vil blive læst op af: Jun Feng, Viggo Madsen, Mikael Josephsen, Bue Nordström, Cindy Lynn Brown, Poul G. Exner, Sarah Elise Bruun og Bjarne Kim Pedersen.

Benny Pedersen vil lave videodokumentation, så begivenheden kan leve videre efter formiddagen i Odense Banegårdcenter.
Benny Pedersen er forfatter/lyriker og de sidste år har han arbejdet med at lave videoportrætter af danske digtere: Digtere på DVD.
Oplæsningen vil foregå på Centralbiblioteket og foran rulletrapperne til togperronerne. Samtidig vil flyeren blive uddelt så de rejsende får et digt med ud i verden.

Fra kl. 15 til 17 vil digterne m.fl. kunne høres på Café Druen & Bønnen Vestergade 15, 5000 Odense C.
Her vil der være mulighed for at se, høre og opleve digterne i en hyggelig caféstemning.

Ingen kommentarer: