onsdag den 12. marts 2008

SMS artikel Af Anne Blume Futtrup

Del af artikel i Fyens Stiftstidende 12.03

"Bestsellere på mobilen

Danske sms-digte
Bjarne Kim Pedersens digtsamling "SMS-digte," er det første danske eksempel på den nye litterære genre. Værket, der både kan downloades og købes som bog, er endnu ikke blevet en bestseller, men forfatteren ser store muligheder i genren.

- Det tiltaler mig at bruge et nyt medie som sms'en, når jeg skriver, siger Bjarne Kim Pedersen, der udover sit forfattervirke arbejder med børn og unge. Han holder blandt andet skriveværksteder for de ældste elever i folkeskolen og har oplevet stor interesse for at skrive digte på sms.

- Elever, der ikke normalt har interesseret sig for at skrive, får pludselig lyst og mod til det, siger han.

Ditte Laursen er forsker i medier ved Statsbiblioteket i Århus og har skrevet en ph.d. om unges kommunikations- og samværsformer via mobiltelefonen. Hun giver Bjarne Kim Pedersen ret i, at sms'er giver plads til uerfarne skribenter.

- Der er ingen faste konventioner for, hvordan man skriver sms'er, og ingen rynker bryn over stavefejl eller ufuldstændige ord og sætninger. Det betyder, at man føler sig mere fri, når man skriver, siger Ditte Laursen.

- Normalt bliver sms'er brugt til dialog mellem mennesker. Når man skriver en bog, er der pludselig tale om envejskommunikation, og det vil altså være en helt ny måde at bruge teknologien på, siger hun."

Ingen kommentarer: