lørdag den 12. marts 2022

Stop Russiske Skibe Nordjyske Stiftstidende Debat 12.03.2022


 

Stop Russiske skibe i Danske havne.

Det russiske skib Omskiy 135 anløb for et stykke tid siden Kolding havn.
Havnediriktør Anders Vangsbjerg Sørensen udtalte dengang til Radio4, at han havde forsøgt at få retningslinjer fra transportministeriet.
Den nytiltrådte transportminister plejer ellers at være hurtig i replikken, men det går åbenbart lidt langsommere her.
De sidste dage har der også været et russisk skib i Assens Havn med træpiller.
Jeg har en tæt kontakt til Ukraine, mit hjerte græder blå gule tårer når jeg hører mine venner i Kyiv, der gør klar til at modtage Putins invasionshær. Jeg får en del videoer filmet af en af vore venner, der både viser hvordan en russisk styrke iklædt ukrainske uniformer blev nedkæmpet i Obolon kvarteret. Og hvordan det ser ud en stille aften med kanontorden i baggrunden.
Vi har gået i den gade.
Det burde ikke være Europa 2022.
Hver dag sender han nye klip med russernes hærgen mod beboelsesområder. Det ligner Tjetjenien år 2000 eller Syrien de sidste mange år.
Prøv lige at forestille jer at fremmede tropper rykker ind i Kolding, og i husene sidder I bevæbnet med geværer og Molotov-coctails klar til at forsvare Kolding.
Det er Ukraine lige nu, bortset fra at ukrainerne lige nu er ved at omdøbe Molotov-Cocktail til Peskov-Cocktail, eller Kyiv-Cocktail; vi har brug for at støtte Ukraine og ikke besøg af russere.
Indtil videre må al samkvem med Putins russiske samfund sættes på pause. Russiske fly, russiske skibe og russiske biler må blive hjemme hos Putin.
Det er måske synd for sømændene, og det er måske også synd for civile russere.
PS. Jeg lider ikke af russofobi, men har været imod Putin siden han sprængte egne boligblokke i luften i 1999 for at have et motiv til at angribe Tjetjenien og slå 200.000 tjetjenere ihjel. Jeg har faktisk også en ret god kontakt med russiske oppositionsfolk.
Og jeg ved godt at havneloven siger:
"Kapitel 3
Adgang til benyttelse af en havn § 5
Havne har modtagepligt for skibe, i det omfang pladsforholdene og sikringshensyn tillader det, medmindre andet er bestemt af transportministeren i tilladelser meddelt i henhold til tidligere lovgivning."
Transportminister kom nu i gang, det her er rigtig politik og ikke kun symbolpolitik.


Ingen kommentarer: