lørdag den 12. marts 2022

Rigtige venner Ekstra Bladet Debat 12.03.2022

 


 PUTINS VENNER


Der har i snart 8. år været krig i Ukraine.
Ukrainerne smed i 2014 en kleptokratisk præsident på porten efter hans Berkut-styrke og måske russiske snigskytter havde dræbt over 100 ved ’Revolution of Dignity’.
Janukovitj tog flugten i en helikopter med nogle af de stjålne millioner.
Det fik Putin til at invadere/annektere Krim.
Putins styrker arbejdede også i Østukraine, fik indsat nogle stråmænd til at lede ’Separatist-stater’. Den Ukrainske hær blev sat ind for at genetablere kontrol over områderne. På det tidspunkt var det meste af den ukrainske hær i en sørgelig forfatning, men efterhånden fik de styr på aktionen for at genvinde kontrol over ukrainsk område.

Under krigen har regulære russiske enheder kæmpet i Østukraine, både regulære styrker og Wagner-enheden, plus russisk artilleri tværs over grænsen.
Frankrig, Tyskland og Rusland tvang Ukraine til en våbenhvile, som nu har lagt en frontlinje ned gennem Donbas. Men der er stadig skudvekslinger og kampe. 4 ukrainske soldater blev dræbt i januar.
14.000 ukrainere er dræbt i krigen.
Her skal også nævnes, at i forbindelse med ukraines løsrivelse fra Sovjet, stemte alle områder om selvstændighed eller forbliven i det senere Rusland. Både på Krim og i de såkaldte separatistområder var der flertal for at være en del af et frit Ukraine.

Marie Krarup sprang ud som100% Putin støtte i forbindelse med Ruslands optrapning med mindst 100.000 kampklare tropper rundt om Ukraine.
Marie Krarup er tidligere sprogofficer i det danske forsvar, som er en del af NATO.
Marie Krarup sagde til Politiken 3. februar.
”Det er jo Nato, der er problemet...Altså Nato’s størrelse og udvidelsestrang og konstante ekspansion er jo det, som russerne synes er forkert, og som de synes truer dem.”
Nu var det ukrainernes ønske om et samarbejde med EU, som sendte millioner på gaden til EuroMaidan.
Det som Marie Krarup går ind for er: ’Lad Putin stjæle, hvad Putin peger på’. Han er måske verdens rigeste i øjeblikket, mens 20% af russerne ikke har toiletter, men hvad vi forstår ved lokummer.
Efter storkrigen er kommet med angrebet udtalte Marie Krarup.
Marie Krarup udtalte til Jyllandsposten efter Putins angreb ”vi har et kulturelt fællesskab med Rusland der bygger på historie og religion”

Jeg kan så tilføje nu hvor Marie Krarup er blevet løsgænger og fuld scala krig i Europa.
Er det terrorbombninger af hospitaler og boligområder, hun mener med fællesskabet. Er det den russiske kirkes velsignelser af russiske våben hun mener med fællesskabet.
Jeg har også russiske venner men de lever alle livet farligt fordi de er i opposition til Putin, modsat Marie Krarup.


Ingen kommentarer: