onsdag den 6. december 2006

Hr. Længste Ben

HR. LÆNGSTE BEN af BJARNE KIM PEDERSEN
Bogen er på 92 sider.
Pris 146,- ISBN 87-89929-70-5Bjarne Kim Pedersen har bl.a. tidligere skrevet Sommertid og Verden Trænger Sig På, digtsamlinger for unge. De to digtsamlinger har solgt i 500 og 200 eks., som er tilfredsstillende for digtsamlinger. I 2005 fik han udgivet Drengerøve 15 historier om drenge og drenges verden, som indtil nu har solgt i over 600 eks. og fået megen ros ikke mindst fra læsende drenge.

Hr. Længste Ben er et helt andet univers, det er nogle af de historier som Bjarne Kim Pedersen har brugt når han har fortalt for børn i skolens 3-4 første klasser. En tilhører brugte engang betegnelsen ’Jørgen Rielsk univers’ om historierne.
Det er også historier fra bugten dengang farfar var barn. Skrøner fra den tid det var tilladt at gå på isen og stange ål. Dengang var der isvintre hvor både bugten og bælterne var frosset til.
Hr. Længste Ben levede her, og fik sit navn den dag han gik vild i tågen.
I bogen følger vi hans oplevelser året rundt, det er skrøner bygget over den verden forfatteren selv oplevede som barn ved Helnæsbugten. Dengang var det almindeligt at man gik rundt på besøg hos hinanden om aftenen.
Her sad drengen Bjarne med lyttende ører og hørte på alle historierne, og det er måske denne fortælletradition, der senere har været med til at skabe forfatteren Bjarne Kim Pedersen. Det er i hvert fald nogle af disse historier, der har dannet grundlag for Hr. Længste Bens oplevelser. Der var en mand som gik vild i tågen og faldt i en våge og han sørgede for at få sin ålesæk med i land.

Som illustrationer er brugt gamle billeder fra området. De er kommet frem fra folks album efter velvillig hjælp fra Fyens Stiftidendes Assensredaktion, LokalAvisen, Vestfyns Avis og DR Radio Fyn.
Og der kom mange gode billeder frem, som er brugt til at skabe en fornemmelse af hvordan det foregik dengang.
Når alt dette er sagt, skal det lige understreges, at Bugten og Det Store Hav hvor Hr. Længste Ben færdes, lige så godt kunne ligge i Østjylland, ved Odense Fjord, Limfjorden, omkring Lolland Falster eller hvilket som helst andet sted i Danmark.
Bogen udkommer den 1. december, og Bjarne Kim Pedersen præsenterer bogen første gang for 2. og 3. klasseelever på Dreslette skole torsdag den 30. november. Han var selv elev på skolen fra 1962 til 1969. Og i weekenden præsenterer han bogen i Vestjylland.

Ingen kommentarer: