søndag den 18. oktober 2015

Disney-tankegang Fyens Stiftstidende 17.10.15


Stop den Disney-tankegang
Næsten 130000 mennesker har skrevet under på en protest mod, at Odense Zoo offentligt dissekerer en løve.
En hurtig google søgning afslører, at der måske er mere presseomtale af en løveopskæring i Danmark:
End pressedækning af hollændernes rapport om hvordan MH17 skudt ned, og 298 mennesker blev dræbt.
End pressedækning af luftangreb i Syrien som dræber i 1000-tal og sender millioner på flugt.
Hallo danskere, kom lige ud af Disney-kulturen og ind i verden. Og væk fra den disneyficering af værdigrundlaget vi også har set andre steder.
Kaninen i Radio 24syv.
Søren Ryges dueslagtning.
Dan Jørgensens største triumf som minister var kriminaliseringen af dyresex, selv om overgreb mod dyr allerede var dækket ind. Og vi ser større dyreproblemer i dansk industrilandbrug. For slet ikke at tale om MRSA-bakterien.
Disney-tankegang, men altså. Alt kød er noget levende, som er blevet dræbt.
Tilbage til løven og giraffen. Vi har valgt at have dyr i zoologiske haver. Og vor tids holden dyr her er en væsentlig forbedring i forhold til tidligere tiders rovdyr-bure. Hvis vi bevæger os uden for byernes zoologiske haver, findes der endnu bedre betingelser i de store dyreparker.
De fleste steder er der i dag biologer med, og et styret system så man ikke får indavlede dyr. Det betyder, at man fra tid til anden må skille sig af med sunde og raske dyr. Alle steder forsøger de efter bedste evne at få fundet et sted, hvor overskudsdyr kan få plads, men nogle gange må man aflive.
Jeg er sikker på at både giraffen i København og løven i Odense er blevet behandlet og slået ihjel mere ordentligt end det stykke kød du i aften sætter tænderne i.

Og så kunne du sætte dit navn ind på planlagte drab på mennesker. Godkendte henrettelser i Kina, Iran, Iraq, Saudi Arabien og USA for at tage de fem største henrettere, men også alle andre steder hvor man dømmer folk til at blive slået ihjel.
Gad vist, hvad henrettelseslandenes medier skriver om løvedissektionen.

NB. Det er jo helt frivilligt, ja man betaler faktisk entre for at komme ind i Zoo. Og man vælger selv om man vil stille sig op bag pressefolkene og kigge med sammen med sine børn.

Bjarne Kim Pedersen

Ingen kommentarer: