onsdag den 22. april 2009

Verdens Bog Dag

Verdens bogdag fejres på Kulturmaskinen. Alle slags skrivende er velkomne til et åbent skriveværksted hvor vi arbejder med små opgaver som løses på stedet. 7 forfattere med tilknytning til Fyn vil deltage. Desuden bliver afdøde forfatter Vagn Predbjørns fødselsdagslegat uddelt.

UNESCO indstiftede Verdens Bogdag i 1995.

Fynske Forfattere, Odense Centralbibliotek og Kulturmaskinen fejrer i år bogen ved at fokusere på skriveprocessen, det omhyggelige og uforudsigelige arbejde der går forud for den gode bog.

Alle slags skrivende er velkomne til et åbent skriveværksted hvor vi arbejder med små opgaver som løses på stedet.

En række forfattere med tilknytning til Fyn vil deltage:

Bjarne Kim Pedersen
Ester Rutzou
Jo Hermann
Martin Jensen
Pernille Nederland
Pia Sigmund
Tomas Thøfner

Udover bogdagen bliver også afdøde forfatter Vagn Predbjørns fødselsdag fejret. Kl. 16. vil Vagn Predbjørns fødselsdagslegat blive uddelt
til et ungt menneske med en ganske speciel historie ...


Tor. d. 23. april 2009, kl. 15-17. (Fri entré)
Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C

torsdag den 16. april 2009

Aftenshowet

Onsdag den 08.04 var jeg i DR Radio Fyn med disse digte fra OVERHALING.
Det udløste deltagelse i Aftenshowet i morgen den 17.04 kl 18 plus lidt mere.
Her er smsdigtene

skidt smidt fra din bil
samler sig i vejsiden
grynt fra grøftesvin


dåsekasteren
sigter ikke, men rammer
grøfternes skønhed


øldåser efter
plæneklipper skærer sig
ind i dyrekød

en lille myre
i fart bliver mast
myrer bærer væk

en knust flaske på
cykelstien, punktering
venter forude

onsdag den 8. april 2009

DR Radio Fyn

Hør DR Radio Fyn P4 kl. 15.15 direkte om OVERHALING.
Kan også høres over nettet.

torsdag den 2. april 2009

OVERHALING anmeldt på MetrOrd

1. udgave
Limryg , 126 sider
ISBN: 9788789929262
Ravnerock 2009

bjarne kim pedersen har andel i forlaget ravnerock, der blandt andet har udgivelser af claus hoexbroe, og michael dyst paa den gode samvittighed - hvordan man nu vender og drejer det. den er jeg med paa, den gode samvittighed, i de to ovennaevntes forfatteres tilfaelde. og jeg er ogsaa helt klar paa hr. pedersens nye bog “overhaling”.
for det er den smalleste bog jeg endnu har holdt i aanden, selvom emnet er almengyldigt! det er nemlig en bog fyldt primaert med trafik-digte, og en smule om kaerlighed.
og lidenskaben faar fuldt blus her i vaerket. og jeg mener lidenskab - i dette tilfaelde til trafikken og dens afvkling under medansvar af sine medtrafikanter. og jeg giver den baade groent lys, men ogsaa et lille klip i koerekortet.
det er nemlig en bog som hovedsagligt henvender sig til ( eller som virkelig gerne vil have fat i) den gruppe af unge mennesker der aldrig kommer til at laese den: de unge som koere raes, og har sat en aere i at saette ny hastsighedsrekord i fartdjaevelskab. de laeser sgu ikke digte.


men det er bjarne k. pedersen fuldt ud klar over, og han har loest problemet paa allersmukkeste vis, nemlig ved at fylde bogen med sms-digte, gjort i haiku-formen. - gys, kunne man saa tage sig til sit hjerte: endnu en af dem dér mange andre danske forfattere, der beskaeftiger sig ud i haiku-formen, og som pinedoed oedelaegger enhver respekt for baade haandvaerk, og goer-det-virkeligt-selv fornemmelsen, ved at insistere at kalde deres klumpetheder for - ja, altsaa… forfattere som… som, ok, som mig selv ( jeg goer det aldrig mere ). - selv kalder han ikke digtene for haiku. rigtig god stil!

formen i “overhaling” vil saa nu vaere afsloeret som digte paa tre vers, skrevet i fem/syv/fem- stavelser. en god kort form at arbejde i, og glimrende velegnet til at sende oprigtigt optimistiske ( digtene er ret beset mere optismistiske, end ligefrem formanende ) digte videre i farten.
og netop farten og druk er den helt store naturlige fjende i “overhaling”.

køre vildt af sted
brandert efter sekspakken
sidde i togvogn

nossebajerens
tid er ovre, politi
står der på bilen

nå over for gult
med den ekstra fart, måske
rammer jeg lidt rødt

køre forbi et
sted, glimtet af verden, som
forsvinder igen


(send bare videre!)

og saa er der ellers masser af guf til trafikfetichister, storebaeltsbeskrivelser af broen., f.eks. og billeder, ikke af nogen saerlig god kvalitet, eller af interesse for andre end virkelige banegårds-, vejnet- eller storebaeltbegejstrede. men det kan bogen altsaa ogsaa. den taler bredt og den er ultrasmal paa en og samme tid. det er ikke saa lidt af en bedrift! godt koert!

jeg ved at hr. pedersen arbejder paa a faa bogen ud som klassesaet paa produktionsskoler, vuc og lign. det vil vaere glimrende. der er digte nok i denne bog til alle koerende aldersgrupper.

groen boelge herfra! anbefalet, baade som vaerk og kuriosum.

af andre udgivelser kan naevnes:

“Drengerøve” - 2005
“SMS digte” - 2007
“Rundt om Enebærodde” -2008

poul g_x.